Ungarsk gullashsuppe
 

Ungarsk gullashsuppe

Ungarsk gullashsuppe er en langtidssimret ret fuld af kraft og smag fra oksekødet, laurbærbladene, sellerien og paprikaen. Retten skal simre længe, men der skal du jo ikke lave noget. Så lad duften fra den simrende suppen brede sig i hjemmet, og slap af på sofaen imens.

Fakta om retten
Antal:
6 pers.
Tilberedning :
2 timer 30 min
Arbejdstid:
1 time
Pris:
Ca. 165 kr.
Energi i retten:
3042 kcal.
Udstyr:
Stor gryde, elkedel, pande
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:

Flutes, creme fraiche

 
Ingredienser:
  • 1 spsk olie
  • 1 kg oksekød i tern
  • 2 løg (200g)
  • 2 chilier
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk stødt peber
  • 30 g paprika (ca. 3/4 dl)
  • 4 laurbærblade
  • 2 ds hakkede tomat
  • 2,5 l kogende vand
  • 1 pk. chorizopølse eller bacon (75 g)
  • 2 løg (200g)
  • 3 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
  • 5 gulerødder (ca. 400g)
  • 1 knoldselleri
  • 100 g revet ost
Trin 1: 1. del

Varm olien op i gryden og brun kødet heri, mens du hakker de to løg og chilierne. Svits de hakkede løg og chilier med et par min. Tilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og rør godt rundt. Tilsæt dåsetomaterne og det kogende vand og lad det stå og simre i 1½ time. Klargør de øvrige grøntsager imens; løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern. Steg chorizopølsen let på panden. Lad den blive kold og del den i mindre stykker.

Trin 2: 2. del

Tilsæt løg i både samt peberfrugter, knoldselleri og gulerødder i tern og lad det simre med i ca. 25 min. Suppen serveres rygendevarm med revet ost, chorizopølse og flutes.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk