Trin 1: Lav dejen
Smelt smørret og tilsæt mælken (benyt en gryde eller mikrobølgeovn - dog ikke på maks. effekt). Blandingen skal være for varm dvs. over lillefingertemperatur, da den bliver kølet af surmælksproduktet, der kommes i, inden gæren tilsættes. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og tranebær og rør rundt et par gange. Tilsæt ca. 2/3 af hvedemelet, og ælt godt igennem. Tilsæt yderligere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen til hævning i ca. 30 min, eller til dejen er dobbelt så stor.
Trin 2: Form bollerne
Tag dejen ud på at meldrysset bord og del den i ca. 24 stykker. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15min, mens ovnen varmer op.
Trin 3: Bag bollerne
Pensl evt. bollerne med mælk eller vand og drys med solsikkekerner. Bollerne bages ca. 20min ved 180°.