Tranebærboller
 

Tranebærboller

Hvis man er lige så lidt fan af hvide boller som forfatteren, men har en fødselsdagsfest lige om hjørnet, er her en rigtig god løsning. Bollerne er næsten hvide; solsikkekernerne giver en knasende fornemmelse, og tranebærene bidrager med en dejlig sødme. Og der er ingen, der har sagt man kun må bage dem til fødselsdagsfest...

Fakta om retten
Antal:
24 stk.
Tilberedning :
1t 30min
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
18 kr.
Energi i retten:
3669 kcal.
Udstyr:
Røreskål, grydeske/piskeris med dejkroge, ovn
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
 
Ingredienser:
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl surmælksprodukt f.eks. A38
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 700 g hvedemel
Trin 1: Lav dejen

Smelt smørret og tilsæt mælken (benyt en gryde eller mikrobølgeovn - dog ikke på maks. effekt).  Blandingen skal være for varm dvs. over lillefingertemperatur, da den bliver kølet af surmælksproduktet, der kommes i, inden gæren tilsættes. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og tranebær og rør rundt et par gange. Tilsæt ca. 2/3 af hvedemelet, og ælt godt igennem. Tilsæt yderligere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen til hævning i ca. 30 min, eller til dejen er dobbelt så stor.

Trin 2: Form bollerne

Tag dejen ud på at meldrysset bord og del den i ca. 24 stykker. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15min, mens ovnen varmer op.

Trin 3: Bag bollerne

Pensl evt. bollerne med mælk eller vand og drys med solsikkekerner. Bollerne bages ca. 20min ved 180°.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk