Tomatsuppe med grønt
 

Tomatsuppe med grønt

Tomatsuppe er en klassiker og der findes i utrolig mange udgaver. Grøntsagerne i denne tomatsuppe giver en dejlig smag til suppen som rundes af af den søde paprika. Server evt. groft brød til.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
30 kr.
Energi i retten:
1275 kcal.
Udstyr:
God kokkekniv, grøntsagsskræller, skærebræt, en stor gryde (min 5l)
Sæson:
Jan-maj, jul-dec
 
Ingredienser:
  • 2 løg
  • 5 gulerødder
  • 6 kartofler
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 peberfrugter
  • ¼ hvidkål
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk edelsüss/delikatesse paprika
  • 2 ds tomat
  • 1 ds tomatkoncentrat (70g)
  • Grøntsagsbouillon
  • 1,5l kogende vand
  • Salt og peber
Trin 1: Klargør grøntsagerne:

Pil løgene og skær dem i både. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Skyl og rens bladsellerien og skær dem i skiver. Skyl peberfrugterne, skær dem over, fjern kernerne og skær dem i terninger. Fjern det yderste blad af hvidkålen og snit den fint.

  • Trin 2: og så til gryden
  • Varm olien op, tilsæt løgene og svits 1 min. Tilsæt gulerødder og kartofler og svits 1 min. Tilsæt bladselleri og peberfrugter og svits 1 min. Tilsæt hvidkål, rør godt rundt og tilsæt dåsetomaterne og tomatkoncentrat. Tilsæt paprika, peber og bouillon, mens blandingen koger op. Tilsæt kogende vand og lad suppen små koge i ca. 25 min alt efter, hvor møre grøntsager du ønsker.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk