Svamperisotto
 

Svamperisotto

En cremet og kraftig risotto, der passer fint til kalvekød og oksekød sammen med en let salat. Jeg gemte bouillonen fra en grydesteg og brugte den, men købebouillon (terning, pulver eller flydende) kan også bruges. Prøv at bruge smørstegte asparges i mindre stykker som det grønne element i retten, hvis de er i sæson.

Fakta om retten
Antal:
4 personer
Tilberedning :
30 min
Arbejdstid:
30 min
Pris:
47 kr.
Energi i retten:
1483 kcal.
Sæson:
Jan-dec
 
Ingredienser:
  • 400 g champignon
  • 10 g smør
  • 2 løg
  • 4 dl risottoris (f.eks. arborio)
  • 1 l kalvebouillon eller oksebouillon
  • ½ squash, 2 dl ærter eller 1 bdt asparges
  • 50 g parmesanost
  • Salt
  • Peber

 

Trin 1: Klargør grøntsagerne

Rens svampene for jord og skær dem i skriver. Skyl squashen og skær den i halvstore tern. Pil og hak løgene. Riv parmesanen. Klargør aspargesene.

Trin 2: Rist champignonerne

Smelt  halvdelen af smørret, og svits svampene gyldne. Hæld svampene over i en dyb tallerken sammen med eventuel væske i gryden. Svits eventuelt asparges i lidt ekstra smør.

Trin 3: Lav risottoen

Varm bouillonen op: Put bouillon i en beholder, der kan tåle varme, og hæld kogende vand fra en elkedel over. Smelt det sidste smør og svits løg i et par min. Tjek, hvor længe risene skal koge på posen. Tilsæt risene og svits ved kraftig varme i yderligere et par min. Tilsæt nu bouillonen lidt efter lidt under konstant omrøring og skru evt. lidt ned. Det må ikke brænde på, men skal koge lige så stille. Når ca. halvdelen af risenes kogetid er gået, tilsættes det grønne element: Squash, ærter eller asparges. 2-3 min før endt kogetid tilsættes de ristede svampe sammen med evt. væske i tallerkenen. Når kogetiden er gået, røres parmesannen i, og der smages til med salt og peber. 

 

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk