Sunddagsfritter
 

Sunddagsfritter

Spar på kalorierne, spar på pengene og få flere vitaminer og mineraler ved at lave dine fritter selv! Sammenligner vi med friturestegtefritter indeholder de ca. 350kcal/100g mod denne rets 70kcal/100g. Og hvor vil du ellers finde 1,5kg fritter for en tier?

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
15 min.
Pris:
Ca. 10 kr.
Energi i retten:
1042 kcal.
Udstyr:
Skærebræt, god kokkekniv
Sæson:
Jan-dec.
 
Ingredienser:
  • 1,5 kg blandede rodfrugter, f. eks.:
  • 500 g kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 500 g persillerødder
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 spsk olie
Trin 1: Klargør grøntsagerne

Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder. Skær dem ud til fritter og læg dem på bagepapir på en bageplade. Hæld olien over og drys med salt og rosmarin. Bland grøntsagerne og spred dem ud på hele pladen. Pas på dit tøj, hvis du har valgt at bruge rødbeder. Rødbeder smager skønt, men det sviner en del at klargøre dem. Læg rødbederne på deres egen bageplade eller brug et ovnfast fad, da de ellers vil farve de andre fritter.

Trin 2: Tilberedning

Bag fritterne ved 180º i ca. 45 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk