Sunddags pizza
 

Sunddags pizza

Fyldig og cremet pizza med masser af smag og rig mulighed for variation. Server den med en grøn salat eller læg parmaskinke og ruccola over, mens den endnu er rygende varm.

Fakta om retten
Antal:
24 slices
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
Ca. 50 kr.
Energi i retten:
4081 kcal.
Udstyr:
Kagerulle
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
Tilbehør:

Grøn salat, parmaskinke

 
Ingredienser:
  • Dej:
  • 6 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk havsalt
  • 500 g durummel
  • 375 g hvedemel
  • Fyld:
  • 1 ds tomat
  • ½ bk. flødeost eller mascarpone
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 løg
  • 2 snack peberfrugter
  • 3 dl frosne majs
  • 200 g revet ost
Trin 1: Pizzadej

Udrør gæren i vandet. Tilsæt havsalt og cirka 2/3 af durummelet og 2/3 af hvedemelet og ælt. Tilsæt durummel og hvedemel under æltningen til dejen er blød og smidig. Stil dejen til hævning i 30 min. Det er individuelt, hvor tyk en pizza, man ønsker. Jeg plejer at dele denne dejportion i tre. Hver enkelt portion rulles ud mellem to stykker bagepapir, så den passer med en bageplade. Eventuelt kan man bage et par flutes af den ene portion.

Trin 2: Pizzafyld

Hæld dåsetomaterne i en skål og udrør flødeost/mascarpone heri sammen med salt, peber, basilikum og oregano. Hak løget og skær peberfrugten i tern. Fordel tomatblandingen på dejen og drys med løg, ost, peberfrugt og majs. Bag pizzaerne ved 200° i ca. 20 min eller til osten begynder at blive gylden. Jo tykkere bunden er, jo længere tid skal pizzaen bages. Server med en grøn salat.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk