Sprøde pebernødder
 

Sprøde pebernødder

Disse sprøde pebernødder uden nødder er lige noget for nøddeallergikeren, men det skal ikke holde os andre tilbage. Den kraftige smag i de peberløse nødder kommer fra kanelen og kardemommen, mens bagepulveret hjælper sprødheden på vej.

Fakta om retten
Antal:
Ca. 250 stk.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
60 min.
Pris:
Ca. 27 kr.
Energi i retten:
4955 kcal.
Udstyr:
Røreskål, køkkenvægt, (elpisker)
Sæson:
Jan-dec.
 
Ingredienser:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vanillesukker
  • 550 g hvedemel
Trin 1: Rør dejen

Rør den bløde smør og sukkeret godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland de tørre ingredienser og vend dem i smørblandingen. Vend rundt i dejen til den er glat og smidig.

Trin 2: Form pebernødderne

Pebernødderne formes en af gangen til små kugler med en diameter på ca. 1 cm og sættes på en bageplade med bagepapir. Alternativt kan man dele dejen i 16 dele og trille dem til ca. 20 cm lange pølser. Hver pølse deles så i ca. 20 stykker og trilles til små kugler. Bages ved 200°C i ca. 10 min.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

4 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk