Spicy tomatsuppe med basilikumpesto
 

Spicy tomatsuppe med basilikumpesto

En lynhurtig suppe til at løsne op for luftvejene, når forkølelsen driller. Købes pestoen færdiglavet, kan du altid servere suppe for uventede gæster, idet de øvrige ingredienser er langtidsholdbare basisråvarer. Suppen får en finere konsistens, hvis den blendes, men man kan også få en mere fyldig suppe ved at tilføje 50 g små suppehorn. Hvis suppen serveres som forret er der til fire personer (260kcal), mens der kun er til to personer, hvis den bruges som hovedret.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
30 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
Ca. 30 kr.
Energi i retten:
1313 kcal.
Udstyr:
Stavblender
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • Tomatsuppe
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 lille ds koncentret tomatpure (70 g)
  • ½ tsk stødt tørret chili
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 8 dl kongende vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Basilikumpesto
  • ½ potte frisk basilikum
  • 25 g revet parmesan
  • 25 g pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
Trin 1: Tomatsuppen

Pil og hak løgene fint. Hvidløget presses i en hvidløgspresser eller snittes meget fint med en skarp kniv. Opvarm olien og svits de hakkede løg og hvidløg. Tilsæt dåsetomaterne, chili og cayennepeber. Imens dette koger op, tændes for elkedlen med vandet. Vandet tilsættes sammen med bouillonterningen. Suppen koger i 20 min og smages til med salt og peber.

Trin 2: Basilikumpestoen

Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 4 anmeldelser

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk