Solsikkemarcipan
 

Solsikkemarcipan

Til alle os, der savner et alternativ til den klassiske marcipan baseret på mandler og sukker. Lader du marcipanen hvile et par dage i køleskabet, bliver solsikkemarcipanen mere sød. Ved særlige lejligheder kan man overtrække kuglerne med mørk chokolade.

Fakta om retten
Antal:
Ca. 30 kugler
Tilberedning :
30 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
Ca. 10 kr.
Energi i retten:
1830 kcal.
Udstyr:
Foodprocessor, vægt
Sæson:
Jan-Dec.
Fryseegnet:
Nej
 
Ingredienser:
  • 2 dl solsikkekerner
  • 10 tørrede abrikoser
  • 25 g lys agave syrup eller flydende honning
Trin 1: Frem med foodprocessoren

Put solsikkekerner og abrikoser i en foodprocessor udstyret med kniven til at hakke med. Blend nu til blandingen har konsistens som groft mel med små orange prikker. Tilsæt sirup eller flydende honning og blend til det er godt fordelt. Lav en prøve på marcipanen for at tjekke om den hænger fornuftigt sammen. Det kan være nødvendigt at trykke den lidt sammen, mens man ruller. Tilsæt om nødvendigt mere sirup eller honning, men vær opmærksom på at marcipanen ikke nærmest drypper af sirup eller honning.

Trin 2: Konfektudgave

Overtræk kuglerne med mørk chokolade.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk