Rodfrugtmos
 

Rodfrugtmos

Rodfrugter som persillerødder, pastinakker og selleri er en simpel måde at peppe en klassik kartoffelmos op på. Hvis du forsøger dig med pastinakker og selleri i stedet, så pas på at smagen ikke kommer til at dominere hele retten. Elpisker-metoden i denne mos gør, at der stadig vil være lidt struktur i den, når man er færdig med at piske, men prøv også at lave mosen med et kartoffelsne-jern. Det giver en anderledes luftig mos. 

Fakta om retten
Antal:
4 personer
Tilberedning :
20 min
Arbejdstid:
40 min
Pris:
20 kr.
Energi i retten:
1201 kcal.
Udstyr:
Elpsiker
Sæson:
Aug-Apr
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • 400 g gulerødder
  • ½ pose persillerødder (ca. 350 g)
  • 800 g kartofler
  • Salt
  • 1 tsk muskat
  • 25 g smør
Trin 1: Klargøring

Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde med vand. Jo mindre stykker, jo kortere tilberedningstid.  Kog rodfrugterne i ca. 20 min i letsaltet vand.

Trin 2: Pisk rodfrugterne til mos

Når rodfrugterne er møre, hældes vandet fra. Brug evt. en anden skål til at piske rodfrugterne til mos, da elpiskeren kan lave skræmmer i gryden. Pisk rodfrugterne med smør og muskat. Smag til med salt og server straks.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk