Risotto med squash og ærter
 

Risotto med squash og ærter

Risotto er en italiensk risret, der ofte serveres som forret eller tilbehør. Risene koges i bouillon og evt. lidt hvidvin. Denne risotto er en cremet og forårsgrøn udgave med en mild ostesmag.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
45 min
Arbejdstid:
45 min
Pris:
Ca. 35 kr.
Energi i retten:
1876 kcal.
Udstyr:
Elkedel, gryde, (stav)blender
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:

Grøn salat, flutes

 
Ingredienser:
  • 200 g optøede ærter
  • 1 squash
  • 1 løg
  • Ca. 1 l kogende vand
  • 1 boullion terning
  • 1 spsk olie
  • 400 g risotto ris
  • 1 tsk salt
  • peber
  • ½ pk. flødeost natural (100 g)
  • Evt. purløg til pynt
Trin 1: Klargør grøntsagerne og salaten

Halvdelen af ærterne blendes med lidt vand til en grøn pure. Skyl squashen og skær den i halvstore tern. Pil og hak løget.

Trin 2: Lav risottoen

Opløs bouillonen i det varme vand. Opvarm olien og svits løget i et par min. Tjek hvor længe risene skal koge på posen. Tilsæt risene og svits ved kraftig varme i yderligere et par min. Tilsæt nu bouillonenvandet lidt efter lidt under konstant omrøring og skru evt. lidt ned. Det må ikke brænde på. Når ca. halvdelen af risenes kogetid er gået, tilsættes den grønne pure, squash i tern og de sidste ærter, stadig under omrøring. Når kogetiden er gået, udrøres flødeosten i retten og der smages til med salt og peber. Server med grøn salat.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk