Trin 1: Pandekagedej
Put alle ingredienserne i en skål og pisk dejen godt igennem med en håndmixer. Lad dejen stå ca. 15 min. så loppefrøskallerne kan nå at suge noget af væsken.
Trin 2: Pandekageproduktion
Put fedtstof på panden og varm panden (ca. ø22) godt op. Pisk dejen hurtigt igennem igen, og tilsæt evt. mere væske, hvis du synes dejen er blevet for tyk. Når panden er varm hældes ca. 3/4 dl dej på panden. Vip med panden så dejen fordeler sig jævnt over hele panden. Hvis du skal lave mange pandekager, så brug to pander. Vend pandekagen, når dejen er stivnet. Det plejer at passe med at pandekagen er flot lysebrun på den anden side. Når en pandekage er færdig, placeres den på en flad tallerken med sølvpapir over så den holder sig varm. Evt. kan du holde tallerkenen varm ved at hælde ca. 2 cm vand i en gryde, bringe det i kog med tallerkenen som låg og så skrue ned. Så er der også varme i tallerkenen.
Variationer
Citronpandekager med æble og ingefær: Tilsæt 1 tsk sukker, 1 tsk revet frisk ingefær, 1 revet æble og skallen af 1 citron sammen med de øvrige ingredienser.
Tynde pandekager: Tilsæt 2 dl vand mere sammen med det øvrige. Brug ca. ½ dl dej pr. pandekage.
Ølpandekager: Erstat vandet helt eller delvis med øl.
Pandekager med kardemomme: Tilsæt ½ tsk kardemomme sammen med de øvrige ingredienser. Et revet æble i dejen giver et godt sammenspil.