Pandekager
 

Pandekager

Mmm.... pandekager. Pandekager vil altid have en stor plads i Sunddags køkken. De laves ofte, i alle afskygninger og til alle typer af måltider. At lave pandekager kan være en lang proces, men jeg kan anbefale at tage læsestof med, så man kan læse, mens pandekagen bager. Basisopskriften er på madpandekager, men som det ses nederst er der mange variationer. Prøv også at erstatte 1 dl af melet med fuldkornsmel eller en anden grov variant, så mætter pandekagerne bedre.

Fakta om retten
Antal:
12 stk
Tilberedning :
30 min
Arbejdstid:
30 min
Pris:
Ca. 25 kr.
Energi i retten:
1100 kcal.
Udstyr:
Håndmixer
Tilbehør:

Morgenmad: Ahornsirup. Frisk frugt. Syltetøj. Marmelade.

Hovedret: Salat. Kylling. Kødrester. Agurk. Tomat. Salsa.

Dessert: Is. Syltetøj. Marmelade. Fint hakket mørk chokolade. Frugt.

 
Ingredienser:
  • 6 æg
  • 1 spsk HUSK (loppefrøskaller)
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vand
  • 3 dl rismel, boghvedemel, hvedemel, eller quinoamel
  • 1 tsk olie eller 5 g smør til stegning
Trin 1: Pandekagedej

Put alle ingredienserne i en skål og pisk dejen godt igennem med en håndmixer. Lad dejen stå ca. 15 min. så loppefrøskallerne kan nå at suge noget af væsken.

Trin 2: Pandekageproduktion

Put fedtstof på panden og varm panden (ca. ø22) godt op. Pisk dejen hurtigt igennem igen, og tilsæt evt. mere væske, hvis du synes dejen er blevet for tyk. Når panden er varm hældes ca. 3/4 dl dej på panden. Vip med panden så dejen fordeler sig jævnt over hele panden. Hvis du skal lave mange pandekager, så brug to pander. Vend pandekagen, når dejen er stivnet. Det plejer at passe med at pandekagen er flot lysebrun på den anden side. Når en pandekage er færdig, placeres den på en flad tallerken med sølvpapir over så den holder sig varm. Evt. kan du holde tallerkenen varm ved at hælde ca. 2 cm vand i en gryde, bringe det i kog med tallerkenen som låg og så skrue ned. Så er der også varme i tallerkenen.

Variationer

Citronpandekager med æble og ingefær:  Tilsæt 1 tsk sukker, 1 tsk revet frisk ingefær, 1 revet æble og skallen af 1 citron sammen med de øvrige ingredienser.

Tynde pandekager:  Tilsæt 2 dl vand mere sammen med det øvrige. Brug ca. ½ dl dej pr. pandekage.

Ølpandekager:  Erstat vandet helt eller delvis med øl.

Pandekager med kardemomme:  Tilsæt ½ tsk kardemomme sammen med de øvrige ingredienser. Et revet æble i dejen giver et godt sammenspil.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk