Ovnbagt æggekage med porre
 

Ovnbagt æggekage med porre

Som at få den bedste del af en porretærte i hver eneste mundfuld: Nemlig fyldet. Jeg deler tit resterne af denne portion i mindre stykker og tager dem med på madpakken de næste dage.

Fakta om retten
Antal:
4-8 personer
Tilberedning :
60 min
Arbejdstid:
20 min
Pris:
45 kr.
Energi i retten:
1015 kcal.
Sæson:
Aug-Apr
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • 1 bdt porre (500 g)
  • 10 g smør
  • 6 æg
  • 2 dl vand
  • Peber
  • ½ tsk salt
  • 100 g revet ost
  • 125 g cherrytomater
Trin 1: Porrefyld

Skær roden af porrene, fjern det yderste blad og skær toppen til. Den grønne del af porrene skal også bruges. Halver porrene på langs og skyl dem fri for jord - også mellem bladene. Snit nu porrene på tværs i korte fine strimler. Denne udskæring kaldes juillienne. Smelt smørret i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt de fintsnittede porrer, peber og halvdelen af saltet. Svits porrene i ca. 10 min til de falder sammen.

Trin 2: Æggekage

Slå æggene op i en skål sammen med vand, peber og resten af saltet. Pisk æggemassen godt sammen. Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Hæld porremassen op i et ovnfast fad. Hæld æggemassen over. Drys med ost og pynt med tomater i skiver. Bages ved 180° grader i ca. 40 minutter til osten er gylden og æggemassen er stivnet.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

3 stjerner på 5 anmeldelser

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk