Omeletter
 

Omeletter

Morgenmad, frokost eller aftensmad. Omeletten dækker med sin overflod af variationsmuligheder alle dagens måltider. Den angivne energi er kun for æggemassen.

Fakta om retten
Antal:
2 personer
Tilberedning :
20 min
Arbejdstid:
20 min
Pris:
Ca. 15 kr.
Energi i retten:
286 kcal.
Sæson:
Jan-dec
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 2 spsk vand
  • Salt og peber
  • Lidt smør til panden
Trin 1: Omeletmassen

Slå æggenen ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Tilsæt vand, salt og peber og pisk igen.

Trin 2: Fyld (se nedenfor)

Forbered fyldet og svits det godt igennem på panden med salt og peber, før du laver selve omeletten. Flyt fyldet over på tallerken, mens du laver omeletten.

Trin 3: Omelet

Put smør på panden, og hæld æggemassen på. Lad den stege et par min. Med en paletkniv løfter du omelettens sider op og vipper panden lidt, så æggemasse falder ned i åbningen. Fortsæt sådan hele vejen rundt ca. 6 steder. Skru evt. ned for panden. Lad omeletten ligge et minutstid. Når æggenmassen er stivnet ovenpå er omeletten nok, men det kan være nødvendigt at vippe æggemasse ned under den flere gange. Drys med revet eller fintskåret parmesan, læg fyldet på og luk forsigtigt omeletten med paletkniven.

Variationsmuligheder

Fyld 1: 2 forårsløg i ringe, 1 rød peberfrugt i tern, 2 tomater, 30 g parmesan

Fyld 2: 50 g chorizopølse med jalapeno fra Aalbæk i tynde skiver, 8 cherrytomater i kvarte, 1 porre eller 1 rødløg, 30 g parmesan

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk