Lynstegt vintergrønt med kylling
 

Lynstegt vintergrønt med kylling

Hurtig, nem og velsmagende vinterret som afslutning på en travl dag. Timian og rosmarin er fantastisk til de lynstegte grønsager, mens honningen og citronen bringer sødme og friskhed ind i retten.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
60 min.
Pris:
Ca. 50 kr.
Energi i retten:
1391 kcal.
Udstyr:
Pande, sauterpande, god kokkekniv, skærebræt
Sæson:
Aug-apr
 
Ingredienser:
  • 500 g kyllingebryst eller -fileter
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • Saft fra ½ citron
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 300 g persillerødder
  • 300 g gulerødder
  • 300 g broccoli
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vand
  • Peber
Trin 1: Aftenen før

Rør honningen ud i citronsaft og olivenolie tilsat salt og peber. Kyllingestykkerne vendes i marinaden og sættes i køleskabet natten over (eller evt. en halv time i køleskabet).

Trin 2: Klargør grøntsagerne

Skræl persillerødder og gulerødder og skær dem i skiver. Pil løget og skær det i både. Skyl broccolien og del toppen i små buketter. Kassér de nederste 2 cm af broccolistokken (den tørre del) og skær resten i skiver.

Trin 3: Tilbedredningen

Steg kyllingen på en pande for sig selv. Brug den overskydende marinade til at svitse grøntsagerne i i en sauterpande. Svits først løget i 1 min. Tilsæt broccolistok i skiver, persillerødder og gulerødder og svits i ca. 10 min sammen med krydderierne. De skal stadig have bid, når de er færdige. Tilsæt tranebær og broccolibuketter samt vandet og læg låg på panden. Efter 2 min er grøntsagerne klar.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk