Lasagne med et twist
 

Lasagne med et twist

En frisk lasagne med mexikanske træk i form af de søde majs og den stærke cayennepeber. Gulerødder og citronsaft giver lasagnen en lethed, som man normalt ikke forbinder med en denne italienske klassiker.

Fakta om retten
Antal:
4-6 pers
Tilberedning :
ca. 1 time
Arbejdstid:
30-45 min
Pris:
70 kr kr.
Energi i retten:
3060 kcal.
Sæson:
Jan-dec
Tilbehør:

Grov flutes, grøn salat og en god rødvin

 
Ingredienser:
  • 100 g ost
  • 250 g fuldkornslasagneplader
  •  
  • Kødsauce
  • 1 løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2 spsk basilikum
  • Saft og skal af 1 citron
  • 2 ds hakket tomat
  • 300 g gulerødder
  • 200 g frosne majs
  •  
  • Ostesauce
  • 25 g smør
  • 1 spsk mel
  • 100 g ost
  • ½ l vand eller mælk
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 bouillionterning
  • Salt og peber

 

Trin 1: Kødsovs

Hak løget fint og svits det af i en gryde eller sauterpande. Tilsæt hakket oksekød og brun det af sammen med salt, cayennepeber, basilikum, citronskræl og citronsaft. Skræl og riv gulerødderne imens. Tilsæt de hakkede tomater og bring sovsen i kog. Tilsæt gulerødder og majs og rør godt rundt. Lad sovsen simre, imens du laver ostesaucen.

Trin 2: Ostesauce

Ostesauce laves som en opbagt sovs: Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Pisk hurtigt og godt rundt, så der ikke er klumper i. Tilsæt vandet lidt af gangen samt grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Når det koger godt, tilsættes osten lidt af gangen, således at oste smelter i saucen. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Trin 3: Lasagne

Læg lasagne sammen i et ildfast fad. Begynd og slut med et lag ostesauce. Drys med revet ost. Bag lasagnen ca. 30 min ved 200 grader.

 

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk