Kartoffelsalat med forårsgrønt
 

Kartoffelsalat med forårsgrønt

Kartoffelsalat er en dansk klassiker, der hører foråret, sommeren og grillaftenerne til. Denne udgave er proppet med forårsgrøntsager som radisser, forårsløg og nye kartofler - gerne de danske, der fås fra midten af maj. Forårsløgenes stærke smag balanceres perfekt af de søde kartofler og de syrlige æbler med et knæk af kanel. En forfriskende mælkefri kartoffelsalat. Rucolaen kan erstattes af en anden bladsalat. Billedet viser en dobbeltportion.

Fakta om retten
Antal:
4 personer
Tilberedning :
1,5 timer
Arbejdstid:
30 min
Pris:
32 kr.
Energi i retten:
236 kcal.
Sæson:
Apr-Sep
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • Ca. 750 g nye kolde kogte kartofler
  • 1 stort æble eller 2 små
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt radisser (ca. 125 g)
  • ½ bakke rucola
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft og skal af ½ citron
  • 1 tsk stødt kanel
  • Salt og peber
Trin 1: Kartoflerne (evt. dagen før)

Gnub kartfolerne fri for jord med en børste, grydesvamp eller grøntsagshandsker. Kog de nye kartofler ca. 15 min til de netop er møre og lad herefter kartoflerne køle af.

Trin 2: Marinade og æbler

Rør olivenolie, citronsaft, citrionskal, kanel og et drys salt og peber sammen til en marinade.  Skyl æblet godt eller skræl det, og skær det i små terninger. Vend æblestykkerne i marinaden og lad dem stå og trække, mens du klargører resten af ingredienserne.

Trin 3: Salat

Skyl forsigtigt rucolaen i en salatslynge eller brug et viskestykke til at duppe rucolaen tør med. Skær de kolde kartofler i mundrette terninger. Skyl forårsløgene og radisserne. Kasser top og bund, og skær dem i ringe. Vend det hele sammen med marinaden og æblestykkerne. Lad kartoffelsalaten stå og trække på køkkenbordet mindst ½ time.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk