Kartoffel-porresuppe
 

Kartoffel-porresuppe

Suppe er bare et efterårs- og vinterhit. Det varmer i en kold tid til ingen penge. Her har du en helt klassisk kartoffel-porresuppe.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
45 min
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
15 kr. kr.
Energi i retten:
665 kcal.
Udstyr:
Skærebræt, god kokkekniv, blender, stor gryde (min. 4l)
Sæson:
Aug-apr
Tilbehør:
 
Ingredienser:
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 porre
  • 2 tsk tørret timian
  • 1,5 l kogende vand + bouillonterning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
Trin 1: Klargør grøntsagerne

Løgene pilles og hakkes fint. Porre og bladselleri renses og skæres i ca. 5mm tykke skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i terninger.

Trin 2: 1. del af suppen

Svits løg, bladselleri og porre. Tilsæt kogende vand, bouillonterning, tørret timian og kartofler. Lad retten koge i ca. 10 min til kartoflerne er møre.

Trin 3: 2. del af suppen

Tag grøntsagerne op med en hulske og put dem i blenderen. Lad evt. halvdelen af grøntsagerne blive tilbage, hvis du ønsker grøntsager i den færdige suppe. Blend grøntsagerne og hæld massen tilbage i bouillonvandet. Giv suppen et opkog og smag til med salt og peber.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk