Karry-risret
 

Karry-risret

En hurtig risret, der bringer smagen og duften af Asien ind i dit køkken. Retten kan gøres sødere ved at fordoble mængden af paprika og halvere mængden af ingefær.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
30 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
Ca. 15 kr.
Energi i retten:
1362 kcal.
Udstyr:
Sauterpande
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:

Kylling eller kalkun stegt på en pande for sig selv eller før grøntsagerne

 
Ingredienser:
  • 1 spsk olie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 porrer
  • 1 rødløg
  • ½ cm ingefær
  • Salt og peber
  • Ca. 10 g smør
  • 2 tsk karry
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ris
  • 6 dl vand
Trin 1: Klargør grøntsagerne

Skyl og rens porren og skær den i skiver. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tern. Pil løget og skær den i både. Fjern skrællen fra ingefæren og riv den.

Trin 2: Svits grøntsagerne

Opvarm olien i sauterpanden. Svits løget i et par min, tilsæt porren og svits yderligere et par min. Lad også peberfrugten svitse med i et par min, inden grøntsagerne sættes til side (evt. pakket ind i sølvpapir), mens risene klargøres.

Trin 3: Karryrisene

Smelt smørret i sauterpanden og brænd karryen af sammen med ingefæren. Tilsæt risene og paprikaen og rør hurtigt rundt et par gangen, inden vandet hældes i. Bring risene i kog og sæt kogetiden efter anbefalingerne på posen (normalt 8-12min).

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

4 stjerner på 2 anmeldelser

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk