Kagecreme
 

Kagecreme

Hjemmelavet kagecreme med vanillesmag. Nemt, billigt og enkelt. Vanillestangen kan erstattes af vanillesukker, og det gør kun den hjemmelavede creme billigere.

Fakta om retten
Antal:
Ca. 6 dl
Tilberedning :
1 time
Arbejdstid:
10 min
Pris:
10 kr.
Energi i retten:
487 kcal.
Fryseegnet:
Nej
 
Ingredienser:
  • 5 dl vand eller mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 stang vanille eller 1-2tsk vanillesukker
Trin 1:  Creme

Sæt vandet til at varme op i en gryde. Flæk vanillestangen, skrab kernerne ud ,bland dem med lidt af sukkeret og hæld det hele i en skål sammen med æggenne, hvedemel og resten af sukkeret. Pisk massen sammen. Hæld lidt af det nu varme vand i æggemassen og pisk igen. Hæld æggemassen ned i gryden med resten af vandet og vanillestangen. Bring cremen til kogepunktet under omrøring. Det går hurtigt så bliv ved komfuret. Lad cremen køle af i ca. en time i køleskabet.

Anvendelse
  1. Jordbærtærte og andre frugtærter. Brug f.eks. mørddejen fra den grillede æbletærte, lad finthakket chokolade eller chokoladeknapper smelte på den nybagte bund og fordel chokoladen med en kniv. Når bunden er kold, fordeles kagecremen over den, og der pyntes med jordbær.
  2. Lagkage
  3. Fastelavnsboller
  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk