Hjemmelavet tomatpesto
 

Hjemmelavet tomatpesto

En frisk tomatpesto med en fantastisk rød farve, der både kan udrøres i nykogt pasta og smøres på et stykke ristet brød i en ægte italiensk bruschetta stil.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
15 min.
Arbejdstid:
15 min.
Pris:
Ca. 25 kr.
Energi i retten:
1320 kcal.
Udstyr:
Stavblender
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:

Pasta eller brød, grøn salat m. græskarkerner og solsikkekerner

 
Ingredienser:
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • 1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g pinjekerner
  • 50 g semisoltørrede tomater
  • 50 g parmesanost
  • peber
Trin 1: Pesto

Hvis de soltørrede tomater er for tørre, overhældes de med kogende vand og står i blød i et par minutter. Skyl chilien og hak den fint. Pestoen bliver stærkere, hvis man tager kernerne med. Riv parmesanosten på et råkostjern. Alle ingredienserne puttes i en passende skål og blendes med en stavblender.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk