Gulerodsrugbrød med øl
 

Gulerodsrugbrød med øl

Et fantastisk kernerugbrød med en let aroma efter øllen. Det er tidskrævende at bage rugbrød, men arbejdsindsatsen er minmal, da størstedelen af tiden er hævning, bagning eller afkøling af brødet. Rugbrød kan fryses, så bag gerne flere på en gang.

Fakta om retten
Antal:
60 skiver
Tilberedning :
1 dag
Arbejdstid:
45 min.
Pris:
Ca. 25 kr.
Energi i retten:
5289 kcal.
Udstyr:
Stor dejskål, grydeske, vægt
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
 
Ingredienser:
  • Aftenen før
  • 6 dl vand
  • 1 hvidtøl
  • 3 dl surdej
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk havsalt
  • 750 g rugmel
  • Om morgenen
  • 2,5 dl vand
  • 2 gulerødder
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 500 g rugkerner
Trin 1: Surdej

Forbered surdejen efter anvisningerne på bloggen eller køb en, der er klar til brug i en helsekostforretning.

Trin 2: Aftenen før

Hæld vand og øl i en skål. Rør honning, surdej og salt ud i væsken. Tilsæt rugmelet lidt af gangen. Der skal æltes i fem minutter, efter at al rugmelet er tilsat. Den færdige dej har en grødagtig konsistens og kan ikke slippe fingrene. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 10-12 timer.

Trin 3: Om morgenen

Skræl og riv gulerødderne. Tilsæt vand, gulerødder, havregryn, hørfrø, solsikkekerner og rugkerner. Dejen æltes godt igennem og hældes op i to franskbrødsforme. Lad rugbrødene hæve under et fugtigt viskestykke i 6 timer. Tip: Hvis du ikke vil have dej til at sidde fast i viskestykket, så læg et stykke bagepapir mellem rugbrød og viskestykke.

Trin 4: Bag rugbrøddene og lad dem hvile

Sæt rugbrødene i en kold ovn og bag rugbrødene i 75 min. ved 200º. Rugbrødene vendes ud af formene og pensles med koldt vand på alle sidder. Lad rugbrødene stå på risten i ovnens eftervarme et par timer. Når brødene er helt kolde, fryses de ned, så brødet "sætter sig" og bliver lettere at skære. En enkelt nats nedfrysning er nok.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk