Gulerodskage
 

Gulerodskage

Dejlig gulerodskage, hvis krydderier får hele huset til at dufte fantastisk.

Fakta om retten
Antal:
10 stk.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
20 min.
Pris:
25 kr. kr.
Energi i retten:
3587 kcal.
Udstyr:
Elpisker, røreskål, springform
Sæson:
Jan-dec.
 
Ingredienser:
  • 300 g brun farin
  • 250 g mel
  • 125 g blødt smør
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 æg
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk natron
  • 1 dl rosiner
  • 200 g groftrevne gulerødder
Trin 1: Bunden

Rør farin, mel og smør med elpsikerens piskeris så det ligner grove brødkrummer. Hæld halvdelen over i den smurte springform.

Trin 2: Kagen

Pisk creme fraiche, kanel, kardemomme, ingefær og natron i. Tilsæt rosiner og gulerødder. Hæld dejen ovenpå bunden og bag kagen 40 min ved 200º. Server kagen med creme fraiche.

Tips

Hvis du udelader bunden, og kun tager halvdelen af farin, mel og smør falder antallet af kalorier fra ca. 360kcal  til ca. 210kcal.
Tilsæt 50 g valnødder og få en knasende effekt.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk