Guldkornssalat
 

Guldkornssalat

De hele hvedekerner giver denne nemme salat masser af fylde og minder af udseende mest om min barndoms guldkorn. Salaten er dog langt sundere og med en langt højere næringsværdi. Endvidere holder den sig i op til 4 dage i køleskab.

Fakta om retten
Antal:
4-6 pers.
Tilberedning :
2 timer
Arbejdstid:
1 time 15 min.
Pris:
Ca. 35 kr.
Energi i retten:
1821 kcal.
Udstyr:
Gryde, skærebræt, kniv
Sæson:
Jan-Dec.
Tilbehør:
Salaten passer til alt kød.
 
Ingredienser:
  • 250 g hele hvedekerner
  • Vand
  • 1 rødløg
  • 1-2 peberfrugter
  • ½ agurk
  • 150 g feta
  • 4 soltørrede tomater
  • 3 spsk olivenolie
  • Friskkværnet salt og peber
  • Evt. en citron
Trin 1: Tilbered hvedekernerne

Kog hvedekernerne efter anvisningerne på posen. Kogetiden kan være op mod 45 min., hvis kernerne ikke er forkogte. Hæld rigeligt med vand i gryden, da kernerne suger meget væske. Når kernerne er al dente, hældes det overskydende vand fra og kernerne sættes til afkøling. Dette trin kan laves aftenen i forvejen, men hvis du har travlt så fordel kernerne i et tyndere lag på flere tallerkener. Så går afkølingen hurtigere.

Trin 2: Salaten

Skær rødløget ud i små tern. Skyl peberfrugterne, halvér dem og kassér kernerne. Skær peberfrugterne og agurken ud i små tern. Skær de soltørrede tomater i tynde strimler. Alle grøntsagerne hældes i en stor skål sammen med de afkølede hvedekerner og feta-osten. Hæld olivenolien op i en skål for sig selv og tilsæt friskkværnet salt og peber. Rør rundt så peberet fordeler sig og saltet om muligt opløses. Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Server evt. salaten med citronskiver som gæsterne så selv kan vride ud over salaten.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk