Gryderet med svinemørbrad
 

Gryderet med svinemørbrad

Gryderetter er en klassiker i de kolde måneder, og her er en nem og mild gryderet med svinemørbrad. Retten er proppet med en masse grøntsager, hvilket kun er et plus i forhold til vitaminer og mineraler. Enhver form for rodfrugtmos passer rigtig godt som tilbehør, men du kan også servere retten med løse ris, hvis det skal gå lidt stærkt.

Fakta om retten
Antal:
6 pers.
Tilberedning :
1 time 30 min.
Arbejdstid:
1 time.
Pris:
100 kr.
Energi i retten:
2281 kcal.
Sæson:
Jan-Dec.
Tilbehør:

Kartoffelmos, grøn salat, rodfrugtmos, løse ris

 
Ingredienser:
  • 2 svinemørbrad
  • 10 g smør
  • 1 stort løg
  • 1 spsk paprika
  • 4 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 4-5 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 250 g champignon
  • 250 g frosne ærter eller grønne bønner
  • 1,5 dl fløde
  • Salt og peber
Trin 1: Klargøring

Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Skyl peberfrugterne, kasser kernerne og skær peberfrugterne i mundrette tern. Skræl gulerødderne, fjern top og bund, og skær dem i skiver på skrå. Pil løget og hak det fint. Rens svinemørbraderne for fedt og sener, og skær dem i tern.

Trin 2: Gryderet

Brun svinemørbraden af i smørret. Tilsæt løg, champignoner og paprika og svits endnu nogle minutter. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad retten simre i ½ time. Tilsæt gulerødderne og eventuelt de grønne bønner lad dem koge med i et par minutter. Der vil stadig være bid i gulerødderne, når retten er klar til servering. Tilsæt peberfrugter samt ærter og kog endnu et par minutter.  Tilsæt fløde, eventuel jævning og smag til med salt og peber.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk