Grovflutes
 

Grovflutes

Det er altid dejlig at have hjemmebagte flütes i fryseren. Brug dem til madpakken som sandwich med f.eks. salat og laks, eller server dem til en klar suppe.

Fakta om retten
Antal:
16 stk.
Tilberedning :
1t 30min
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
15 kr.
Energi i retten:
2764 kcal.
Udstyr:
Røreskål, grydeske/piskeris med dejkroge, ovn
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
 
Ingredienser:
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl surmælksprodukt f.eks. A38
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl hørfrø
  • 200 g grahamsmel
  • 250 g mel
Trin 1: Lav dejen

Smelt smørret og tilsæt mælken (benyt en gryde eller mikrobølgeovn - dog ikke på maks. effekt).  Blandingen skal være for varm dvs. over lillefingertemperatur, da den bliver kølet af surmælksproduktet, der kommes i, inden gæren tilsættes. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, hørfrø og grahamsmel og rør rundt et par gange. Tilsæt ca. 2/3 af hvedemelet, og ælt godt igennem. Tilsæt yderligere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen til hævning i ca. 30 min, eller til dejen er dobbelt så stor.

Trin 2: Form flütes'ene

Tag dejen ud på at meldrysset bord og del den i ca. 16 stykker. Form flüteseme og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15min, mens ovnen varmer op.

Trin 3: Bag flütes'ene

Pensl evt. med mælk eller vand. Flüttene bages ved 180° i ca. 20min.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

4 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk