Grove gulerodsboller
 

Grove gulerodsboller

Her en opskrift på grove gulerodsboller med havreklid, så mæthedsfornemmelsen er helt i top. Et perfekt alternativ til de helt hvide kardemommeboller, der ofte bruges som fødselsdagsboller. Brug bollerne som mellemmåltid, som sandwichboller til frokost eller burgerbolle til aftensmaden.

Fakta om retten
Antal:
16 store boller eller 24 små boller
Tilberedning :
3 timer
Arbejdstid:
20 min
Pris:
21 kr.
Energi i retten:
4267 kcal.
Udstyr:
Røremaskine
Sæson:
Jan-dec
Fryseegnet:
Ja
 
Ingredienser:
  • 5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 5 gulerødder
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl havreklid
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 æg
  • 12 dl hvedemel
Trin 1: Gærdej

Rør gæren ud i det lunkne vand. Lad det stå, mens du skræller og river gulerødderne groft. Tilsæt salt, sukker, gulerødder, havreklid og solsikkekerner. Bland det hurtigt rundt. Tilsæt et æg, halvdelen af hvedemelet og ælt. Tilsæt resten af hvedemelet og det sidste æg. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal være rimelig våd, da kerner og havreklid suger meget væske. Lad dejen hæve 45 min.

Trin 2: Gulerodsboller

Brug evt. to dejskrabere til at sætter bollerne af på en bageplade beklædt med bagepapir. Det giver bollerne et rustikt udseende, end hvis man former dem til boller, som man plejer. Lad dem hæve 1t-1,5timer. Bag bollerne ved 200° i ca. 25 min.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk