Grøn solsikkepesto
 

Grøn solsikkepesto

En nem pesto med flere anvendelsesmuligheder: I stedet for at blande den i nykogt pasta, så prøv at lade den erstatte sovsen til de nye kartofler eller smør den på en skive ristet brød.

Fakta om retten
Antal:
6 pers.
Tilberedning :
15 min
Arbejdstid:
15 min.
Pris:
45 kr.
Energi i retten:
1818 kcal.
Udstyr:
Pande, hvidløgspresser, stavblender eller foodprocesso
Sæson:
Jan-Dec.
Fryseegnet:
Nej
 
Ingredienser:
  • 100 g solsikkekerner
  • 75 g bladpersille
  • 50 g rucola
  • 1 dl god olivenolie
  • 100 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk havsalt
  • peber
Trin 1: Rist og blend

Rist solsikkekernerne på en tør pande til de får en lys nøddebrun farve. Lad solsikkekernerne køle af i en dyb tallerken. Skyl persille og rucola, og put dem i en passende beholder i forhold til stavblenderen. En foodprocessor kan også bruges, men jeg foretrækker stavblenderen, fordi den er nemmere at rengøre. Tilsæt olivenolie, salt, peber og hvidløg (evt. presset på forhånd). Blend til du har en grøn ensartet masse. Vend parmesan og solsikkekerner i og pestoen er klar til servering.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk