Grillet roastbeef
 

Grillet roastbeef

Rosarød roastbeef med en smag af grill er en lækker variant af den klassiske grydestegte roastbeef. Eventuelle rester kan du bruge som pålæg på madpakken næste dag. Prøv også at tilsætte 2 tsk tørret ramsløg i marinaden.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
35 min.
Arbejdstid:
10 min.
Pris:
Ca. 70 kr.
Energi i retten:
1000 kcal.
Udstyr:
Kuglegrill, Stegetermometer, Skærebræt med saftrende, God kokkekniv
Sæson:
Jan-dec.
Tilbehør:

Salat. Grøntsagspakker. Kartoffelsalat med forårsgrønt.

 
Ingredienser:
  • Ca. 800 g roastbeef
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk (Hav)salt
  • Friskkværnet pber
Trin 1: Krydr roastbeef'en

Bland salt og peber sammen med olien i en lille skål og gnid blandingen ind i kødet. Sørg for at tage kødet ud af køleskabet i god tid, så stegen ikke får et kulde-chok når den bliver sat i grillen. 

Trin 2: Grill roastbeef'en

Brun først roastbeef'en af i 2 min. på hver side over den direkte varme. 

Flyt stegen til den indirekte varme og stik stegetermometeret ind i midten af det tykkeste sted på roastbeffen. Steg roastbeef'en videre ved inddirekte varme på grillen til den når en kernetemperatur på 55-58°C. Det tager 35-45 minutter for en steg på 1kg. 

Pak roastbeef'en ind i sølvpapir, læg et viskestykke udenom og lad roastbeef'en hvile i 15min. inden stegen skæres ud i lækre tynde skiver.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk