Trin 1: Udskæring - butterfly style
Lad din fiskemand skære laksen ud for dig, eller gør det selv med en skarp kniv. Af en lakseside kan jeg lave fire butterflyfisk plus en hale, som jeg steger, som den er. Skær fire lige tykke laksestykker af den øverste del af laksesiden. Laksestykkerne skæres så ned til skindet på midten, og skindsiderne lægges mod hinanden.
Trin 2: Forberedelse
Hæld sesamfrøene op i en tallerken, og dekorer laksesiderne - ikke stegefladerne - med sesamfrø. Sesamfrø på stegefladerne vil bare suge evt. fedtstof fra panden, og det er ikke sundt.
Trin 3: Tilberedning
Varm grillpanden middelhårdt op eller hav grillen parat. Panden må ikke blive for varm, da det branker laksen. Læk laksen på, skru ned og læg staniol over, så laksen nærmest bliver dampet. Stegetiden afhænger af tykkelsen og pandens varme. Kig til fisken efter ca. 3 min. Når den har fine lysebrune striber, vender du den og gentager fra den anden side. Drys med citronpeber.