Grillet laks - butterfly
 

Grillet laks

Min fiskehandler kalder udskæringen butterfly. Jeg synes, det ligner en fisk udskåret som fisk. Ikke alene er udskæringen enormt dekorativ, laksen bliver også nok over det hele samtidig.

Fakta om retten
Antal:
4 personer
Tilberedning :
20 min
Arbejdstid:
20 min
Pris:
100 kr.
Energi i retten:
1593 kcal.
Udstyr:
Grillpande, Kuglegrill
Sæson:
Jan-dec
 
Ingredienser:
  • Ca. 900 g laks med skind - som lakseside eller stykker
  • Ca. 3 spsk sesamfrø
  • Citronpeber eller salt og peber
Trin 1: Udskæring - butterfly style

Lad din fiskemand skære laksen ud for dig, eller gør det selv med en skarp kniv. Af en lakseside kan jeg lave fire butterflyfisk plus en hale, som jeg steger, som den er. Skær fire lige tykke laksestykker af den øverste del af laksesiden. Laksestykkerne skæres så ned til skindet på midten, og skindsiderne lægges mod hinanden.

Trin 2: Forberedelse

Hæld sesamfrøene op i en tallerken, og dekorer laksesiderne - ikke stegefladerne - med sesamfrø. Sesamfrø på stegefladerne vil bare suge evt. fedtstof fra panden, og det er ikke sundt.

Trin 3: Tilberedning

Varm grillpanden middelhårdt op eller hav grillen parat. Panden må ikke blive for varm, da det branker laksen. Læk laksen på, skru ned og læg staniol over, så laksen nærmest bliver dampet. Stegetiden afhænger af tykkelsen og pandens varme. Kig til fisken efter ca. 3 min. Når den har fine lysebrune striber, vender du den og gentager fra den anden side. Drys med citronpeber.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk