Grillet æbletærte
 

Grillet æbletærte

Nem og sprød æbletærte med en fantstisk aroma fra kanel, kardemomme, nelliker og muskatnød. Æbletærten kan forberedes nogle timer i forvejen og opbevares i køleskabet, inden den skal på grillen. Server tærten med en kugle vanilleis, mens den stadig er lun.

Fakta om retten
Antal:
8-10 stk
Tilberedning :
1 time 30 min.
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
38 kr.
Energi i retten:
3065 kcal.
Udstyr:
Eventuelt en foodprocessor
Sæson:
Jan-Dec.
Fryseegnet:
Nej
 
Ingredienser:
  • Mørdej:
  • 225 g mel
  • 150 g smør
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æg
  • Æblefyld:
  • 5 mellemstore æbler (ca. 800 g)
  • Saften af ½ citron
  • 125 g sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • 3 spsk mel
Trin 1: Mørdej i foodprocessor

Hæld melet i en foodprocessor sammen med smørret i mindre stykker. Blend indtil det ligner smuldret franskbrød. Tilsæt sukker og æg, og blend igen til du har en færdig mørdej. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time. En kold mørdej er nemmere at arbejde med.

Trin 2: Æblefyld

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i en skål og hæld citronsaft over. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend æblerne godt rundt i blandingen.

Trin 3: Tærten

Drys mel på bordet og rul mørdejen ud. Læg den i en tærteform og fjern overskydende dej fra kanterne. Læg æblefyldet ovenpå. Den overskydende dej rulles ud til lange strimler og bruges til fletmønsteret ovenpå tærten. Hvis du i stedet vælger at lave et låg til tærten, så skær nogle huller i det, så dampen kan komme ud. Tærten grilles til den er gylden ved 250° i 45-50 min alt efter størrelsen på tærteformen. Husk at rotere tærten undervejs, så den bliver bagt jævnt, hvis kullene f.eks. ligger i den ene side af grillen. Alternativt kan du bage den i ovnen ved 200° i 45-50 min.

Trin 1 (alternativ): Mørdej i hånden

Hæld melet i en skål sammen med smørret i mindre stykker. Brug fingrene til at findele smørret i melet indtil det ligner smuldret franskbrød. Tilsæt sukker og saml dejen med ægget. En mørdej må ikke æltes. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time. En kold mørdej er nemmere at arbejde med.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk