Trin 1: Mørdej i foodprocessor
Hæld melet i en foodprocessor sammen med smørret i mindre stykker. Blend indtil det ligner smuldret franskbrød. Tilsæt sukker og æg, og blend igen til du har en færdig mørdej. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time. En kold mørdej er nemmere at arbejde med.
Trin 2: Æblefyld
Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i en skål og hæld citronsaft over. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend æblerne godt rundt i blandingen.
Trin 3: Tærten
Drys mel på bordet og rul mørdejen ud. Læg den i en tærteform og fjern overskydende dej fra kanterne. Læg æblefyldet ovenpå. Den overskydende dej rulles ud til lange strimler og bruges til fletmønsteret ovenpå tærten. Hvis du i stedet vælger at lave et låg til tærten, så skær nogle huller i det, så dampen kan komme ud. Tærten grilles til den er gylden ved 250° i 45-50 min alt efter størrelsen på tærteformen. Husk at rotere tærten undervejs, så den bliver bagt jævnt, hvis kullene f.eks. ligger i den ene side af grillen. Alternativt kan du bage den i ovnen ved 200° i 45-50 min.
Trin 1 (alternativ): Mørdej i hånden
Hæld melet i en skål sammen med smørret i mindre stykker. Brug fingrene til at findele smørret i melet indtil det ligner smuldret franskbrød. Tilsæt sukker og saml dejen med ægget. En mørdej må ikke æltes. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time. En kold mørdej er nemmere at arbejde med.