Grillede hakkebøffer
 

Grillede hakkebøffer

Nemme, saftige hakkebøffer hele året rundt med et ekstra pift fra grillen. Med få basisingredienser kan klassiske hakkedrenge friskes op til velsmagende bøffer. Hvis du skal grille til en stor fest, er det en fordel at udelade æggene, hvis gennemstegningen af de hakkede bøffer skulle svigte.

Fakta om retten
Antal:
15 stk
Tilberedning :
45 min
Arbejdstid:
45 min
Pris:
66 kr.
Energi i retten:
2418 kcal.
Tilbehør:

Kartofler, salat

 
Ingredienser:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeber el. peber
Trin 1: Fars

Pil og riv løgene eller brug en stavblender til nærmest at lave dem til mos. Pres hvidløgsfeddene i massen. Skræl guleroden og skær den i bittesmå tern. Eventuelt kan du rive guleroden i stedet. Skyl peberfrugten og skær den i små tern. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt igennem.

Trin 2: Bøffer

Bøfferne formes af ca. 110 g fars. Hvis du har en køkkenvægt, så tænd den og sæt skålen med fars ovenpå. Nu kan du bruge vægten til at få formet lige store hakkebøffer. Hvis du har en hjælper med i køkkennet, kan du løfte farsen kortvarigt op fra skålen og få hjælperen til at nulstille vægten. Så ved du, hvor meget fars du har, og så skal der bare findes en passende størrelse på bøfferne, således at du ikke ender med en skæv rest.

Trin 3: Stegning

Ved grillen brunes bøfferne i 2-3 min på hver side ved direkte varme til de fået fine striber. Derefter placeres de ved inddirekte varme i 8-10 min. Brug et stegetermometer ti l at tjekke om bøfferne er færdige. Evt. kan du bruge en (grill)pande og så bare skrue ned, når striberne er klar og bøfferne blot skal stege færdige.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk