Trin 1: Surdej
Forbered surdejen efter anvisningerne på bloggen eller køb en, der er klar til brug i en helsekostforretning.
Trin 2: Rugbrødsdejen
Begynd dejlægningen om aftenen. Beklæd 3 franskbrødsforme eller 2 rugbrødsforme med bagepapir. Rør alle ingredienserne godt sammen i skålen med grydeskeen. Der må ikke være luftlommer tilbage. Rugbrødsdejen er meget fugtig og minder mest om kold havregrød i både farve og konsistens. Fordel dejen i formene og lad den hæve under et fugtigt viskestykke natten over (12-15 timer). Tip: Hvis du ikke vil have dej til at sidde fast i viskestykket, så læg et stykke bagepapir mellem rugbrød og viskestykke.
Trin 3: Bag rugbrødene og lad dem hvile
Bag rugbrødene ved 200° i 75 min. Brødene tages ud af formene og køler af i 4 timer inden udskæring. Der bliver ca. 30 skiver pr. rugbrød.