Græskarrugbrød
 

Græskarrugbrød

Dette rugbrød med hørfrø, solsikkekerner, rugkerner og græskarkerner er en af sunddags absolutte favoritter. Rugbrødet kan fryses, så bag gerne flere på en gang.

Fakta om retten
Antal:
3 stk. i franskbrødsforme svarende til ca. 90 skiver
Tilberedning :
20 timer
Arbejdstid:
30 min.
Pris:
Ca. 30 kr.
Energi i retten:
7960 kcal.
Udstyr:
Stor dejskål, grydeske, vægt
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
 
Ingredienser:
  • 6 dl surdej
  • 1,6 l vand
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk sirup
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl græskarkerner
  • 500 g rugkerner
  • 600 g rugmel
  • 600 g hvedemel
Trin 1: Surdej

Forbered surdejen efter anvisningerne på bloggen eller køb en, der er klar til brug i en helsekostforretning.

Trin 2: Rugbrødsdejen

Begynd dejlægningen om aftenen. Beklæd 3 franskbrødsforme eller 2 rugbrødsforme med bagepapir. Rør alle ingredienserne godt sammen i skålen med grydeskeen. Der må ikke være luftlommer tilbage. Rugbrødsdejen er meget fugtig og minder mest om kold havregrød i både farve og konsistens. Fordel dejen i formene og lad den hæve under et fugtigt viskestykke natten over (12-15 timer). Tip: Hvis du ikke vil have dej til at sidde fast i viskestykket, så læg et stykke bagepapir mellem rugbrød og viskestykke.

Trin 3: Bag rugbrødene og lad dem hvile

Bag rugbrødene ved 200° i 75 min. Brødene tages ud af formene og køler af i 4 timer inden udskæring. Der bliver ca. 30 skiver pr. rugbrød.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk