Græskarboller med squash
 

Græskarboller

Lette, luftige, grove græskarboller med masser af saft og kraft fra surdejen, æltningen og den lange hævetid. Hvis du er i tidsnød, kan du erstatte surdejen med ca. 2 dl surmælksprodukt (A38, ymer eller lignende) og evt. give kernerne et opkog i stedet for at sætte dem i blød. Bag begge udgaver og smag, hvilken du bedst kan lide.

Fakta om retten
Antal:
24 stk
Tilberedning :
4 timer
Arbejdstid:
30 min
Pris:
27 kr.
Energi i retten:
4809 kcal.
Udstyr:
Røremaskine
Sæson:
Jan-dec
Fryseegnet:
Ja
Tilbehør:

Som sandwich eller burger med hjemmelavet tomatpesto og avocadodip/guacamole

 
Ingredienser:
  • Surdej: 2-4 dage før
  • 2 dl vand
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 1 tsk honning
  • Kerner: Dagen før
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 3 dl vand
  • Dej
  • 3 dl koldt vand
  • 25 pk gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 1 revet squash (300 g)
  • Evt. 3 tsk HUSK (loppefrøskaller)
  • 100 g hvedeklid
  • 750 g hvedemel
Trin 1: Surdej

Udrør honningen i vandet. Tilsæt hvedemel og rugmel, og rør bladningen godt igennem til det ligner en tyk grød. Træk husholdningsfilm over skålen eller lad låget ligge løst på og lad skålen stå på køkkenbordet ved stuetemperatur. Surdejen er klar, når den dufter som en god øl og bobler livligt. Hvis dejen skal stå længere end 2 dage, så rør den igennem dagligt. Processen tager kortere tid om sommeren end om vinteren.

Trin 2: Kerner

Sæt kernerne i blød i vandet i en skål med låg og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter. Kernerne har da opsuget en størstedelen af vandet.

Trin 3: Dej

Opløs gæren i vandet. Tilsæt surdej, blødgjorte kerner, salt, honning, revet squash, hvedeklid og evt. HUSK. Vend hurtigt rundt i blandingen, så ingredienserne fordeler sig jævnt. Tilsæt hvedemel (hold lidt tilbage) og ælt dejen igennem i ca. 10 min. Det er en fordel at have en køkkenmaskine eller en håndmikser, men det er ikke umuligt at ælte dejen i hånden.

Trin 4: Boller

Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse under et viskestykke. Det kan op mod 4 timer, før bollerne er hævet færdige alt efter forholdene. Bollerne bages ved 200 grader i ca. 20 min. 

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk