Fuldkornsmuffins med appelsin
 

Fuldkornsmuffins med appelsin

Mmm.... disse fuldkornsmuffins bliver bagt på ugentlig basis i sunddags køkken for tiden. Chokoladen i de grove muffins hæver blodsukkeret her og nu, mens fuldkorn og havregryn giver mæthed og sørger for, at blodsukkeret ikke bare falder endnu længere ned en halv time senere. Og bonussen: De kan fryses! Jeg vil tro, man kan benytte almindeligt fuldkornshvedemel i stedet for italiensk, men det er endnu ikke afprøvet.

Fakta om retten
Antal:
20 stk
Tilberedning :
40 min
Arbejdstid:
20 min
Pris:
Ca. 46 kr.
Energi i retten:
3470 kcal.
Udstyr:
Håndmixer og foodprocessor
Fryseegnet:
Ja
 
Ingredienser:
  • 3 dl italiensk fuldkornshvedemel
  • 2 dl havregryn, grovvalsede
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl hakkede solsikkekerner eller nødder
  • 150 g chokolade (2 dl)
  • 1 dl sirup
  • 1 dl olivenolie
  • 3 æg
  • Saft (og evt. skal) af 2 appelsiner
Trin 1: Grove muffins med appelsin

Tænd ovnen på 200 grader. Hak solsikkerkernerne i en foodprocessor til de har samme konsistens som hakkede nødder. Bland hakkede solsikkekerner, italiensk fuldkornshvedemel, grovvalsede havregryn, bagepulver, natron, kanel og chokolade i en skål. Pisk sirup og æg skummende. Tilsæt olivenolie, appelsinsaft og appelsinskal og pisk igen. Vend æggemassen sammen med tørstoffet og vend godt rundt i dejen, til den er ensartet. Dejen er meget flydende, da tørstoffet suger en del væske. Brug to spiseskeeer til at fodele dejen i 20 muffinsforme af silicone. Bag muffinsene i 20 min ved 200 grader.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk