Friskpresset gulerodsjuice
 

Friskpresset gulerodsjuice

Mmm... friskpresset juice uden tilsat sukker. Kun saft fra gulerødder, æbler og citron. Dette er en effektiv, nem, enkel og sund måde at rydde op i grøntsagsskuffen på. Mængden af en portion juice afhænger af presserens egenskaber og ingrediensernes tilstand. Energien er inklusiv pulp.

Fakta om retten
Antal:
0,75l
Tilberedning :
15 min
Arbejdstid:
15 min
Pris:
12 kr.
Energi i retten:
545 kcal.
Udstyr:
Saftpresser/saftcentrifuge
Sæson:
Jan-dec
 
Ingredienser:
  • 1 kg gulerødder
  • 3 æbler
  • Saft af ½ citron
Hint: Udnyt pulpen

Hvis du renser grøntsagerne godt, kan du gemme pulpen (den masse, der "tilovers" efter presningen), og bruge den til frikadeller, rösti eller bagværk senere samme dag.

Trin 1: Klargør grøntsagerne

Hvis du bruger økologiske ingredienser, kan du nøjes med at skylle gulerødder og æbler fri for jord. Fjern en eventuel top fra gulerødderne. Konventionelle gulerødder og æbler skrælles, og enderne fjernes. Skær skallen af citronen. Den smager bittert, og det ønsker vi ikke, at juicen skal smage af.

Trin 2: Pres juicen

Gør saftpresseren klar til brug. Sæt eventuelt en affaldspose på beholderen til pulpen, så du slipper for at gøre den ren (se tip 1). Sikr dig at æblerne kan gå direkte i presseren. Tænd og pres løs. Rør et par gange rundt i den færdigpressede juice inden servering, så ingredienserne er godt fordelt.

Tip: Spar tid

Hvis du vil servere juicen til morgenmad, kan du klargøre gulerødderne aftenen før. Fór en boks med et stykke vådt køkkenrulle, og læg gulerødderne heri. Sæt boksen i køleskab eller uden for, hvis det er køligt.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

4 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk