Dry rub kyllingebryster
 

Dry rub kyllingebryster

Udnyt supermarkedernes mængderabat og steg hele pakken med kyllingebryster på en gang også selvom du ikke skal bruge det hele lige nu. Gem stykkerne i fryseren til pålæg, frokostsalat eller aftensmad på de travle dage.

Fakta om retten
Antal:
15-20 portioner
Tilberedning :
45 min
Arbejdstid:
15 min
Pris:
200 kr.
Energi i retten:
3960 kcal.
Sæson:
Jan-dec
Fryseegnet:
Ja
Tilbehør:

Salat, ris, brød, i sandwich, i pita, kartoffelsalat

 
Ingredienser:
  • 3 kg kyllingebryster
  • 2 spsk edelsüss/delikatesse paprika
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeber
Trin 1: Mariner i dry rub og steg

Tænd ovnen på 200° og beklæd den dybe bradepande med bagepapir. Bland alle de tørrede stødte krydderier sammen i en dyb tallerken (dry rub). Vend hver eneste stykke kyllingebryst heri, således at der er krydderi på begge sidder. Læg stykkerne i bradepanden. Steg kyllingebrysterne i ovnen ved 200° i 20-30 min alt efter tykkelsen. Brug et stegetermometer. Temperaturen skal være 83°.

Trin 2: Anvendelsesmuligheder
  1. Frokost: Skær dem i tynde skiver, frys dem ned i mindre portioner og benyt dem som pålæg på madpakker eller i salater.
  2. En travl dag: Frys dem hele og server dem med salat.
  3. Til fest: Server dem straks (halver dem, hvis de er for store).
Trin 3: Gem bouillonen 

Gem kyllingebouillonen (evt. i fryseren). Hvis bagepapiret ikke er i stykker, kan man med lidt forsigtighed løfte bouillonen op ved at samle papirets hjørner og hælde den i en bøtte placeret i køkkenvasken for en sikkerhedsskyld. Ellers må man hælde fra bradepanden Den krydrede bouillion kan bruges i supper, sovs eller wok-retter. Brug det hele på en gang.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk