Chili Con Carne
 

Chili Con Carne

Chili con carne findes i mange udgaver og smagsstyrker. Denne udgave er en mild, simpel, nem og sund basis chili con carne lavet med en enkelt af supermarkedernes sædvanlige chilier, men det er jo op til kokken at smage til.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
1 time
Arbejdstid:
30 min
Pris:
50 kr.
Energi i retten:
2000 kcal.
Sæson:
Jan-dec
Fryseegnet:
Nej
Tilbehør:

Agurk, tomater og grøn salat ad libitum. Madpandekager. Tortillas.

 
Ingredienser:
  • ½ ps kidney bønner (225 g) eller 1 ds
  • 1 stort løg eller 2 små
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød (max 7% fedt)
  • 1 ds tomatkoncentrat (70g)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 chili
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk paprika
  • Peber
Trin 1: Kidney bønner 

Dagen før: Overhæld bønnerne med rigeligt vand, og lad dem stå i blød efter posens anvisninger, som kan være alt mellem 12 og 24 timer. Kidney bønner på dåse plejer at være forkogte, og så tilsættes de blot 5 min før kødsovsen har simret færdig.

Næste dag: Kog kidney bønnerne efter posens anvisninger i en gryde for sig selv med rigeligt vand. Imens laves kødsovsen.

Trin 2: Kødsovs

Pil og hak løget. Svits løget sammen med hvidløget i en stor gryde. Tilsæt kødet og lad det brune, imens du skylder chilien og snitter den fint i terninger eller ringe inklusiv kernerne. Når kødet er næsten færdigbrunet tilsættes chilien (med kerner). Rør godt rundt og tilsæt krydderierne. Rør godt rundt og tilsæt så dåsetomat og tomatkoncentrat. Lad kødsovsen komme op at koge, og lad den så stå at simre i ca. 30 min. Det skulle gerne passe med tidspunktet for, hvornår kidney bønnerne er klar. Imens ordner du tilbehøret.

Trin 3: Chili con carne

Når bønnerne er færdigkogte, hældes vandet fra og bønnerne vendes i kødsovsen. Smag chili con carnen til med salt og peber.

Tips
  1. Bestem selv styrken: Lav en chilisovs ved siden af, så hver enkelt selv kan dosere styrken.
  2. Hvis du ønsker en mere flydende chili con carne, så tilsæt en ekstra dåse hakkede tomater eller to. 
  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk