Chicken tikka masala
 

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en cremet, krydret og orangefarvet kyllingeret. Når jeg nu er i gang, laver jeg en stor portion. Vi spiser ikke det hele på en gang, men det betyder, at jeg ikke skal i køkkenet dagen efter. Broccolien kan godt blive lidt trist af at stå. Broccoli og/eller blomkål kan udelades eller erstattes med andre, da der er mange grøntsager i retten.

Fakta om retten
Antal:
8 personer
Tilberedning :
1 dag
Arbejdstid:
1 time
Pris:
150 kr.
Energi i retten:
2731 kcal.
Udstyr:
Foodprocessor/stavblender og minimum en 5 liters gryde
Sæson:
Jun-Okt
Fryseegnet:
Nej
Tilbehør:

Ris, naanbrød, cashewnødder, jordnødder

 
Ingredienser:
  • 1300 g kyllingebryst
  • Karrypasta
  • 2 friske chilier
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g frisk ingefær
  • 3 spsk karry
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk paparika
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk korriander
  • 1 tsk spidskommen
  • Grøntsager og sovs
  • 3 løg
  • 5 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 2 ds tomater
  • 2,5 dl soyafløde, kokosmælk el. lign.
  • 1 bruccoli (250 g)
  • ½ blomkål (250 g)
Trin 1: Aftenen før - Mariner kyllingen i karrypasta

Skyl chilierne, skræl ingefæren og fjern skallen fra hvidløget. Skær det i mindre stykker og put det i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser eller brug en stavblender. Blend til du har en fin karrypasta. Skær kyllingen i stykker på 2×2 cm. Put kyllingen i en plastikpose sammen med karrypastaen og sørg for, at marinaden bliver fordelt mellem al kyllingen. Posen lægges i køleskabet til næste dag. Brug en poselukker, hvis du har det.

Trin 2: Dagen efter - Chicken tikka masala

Pil løgene og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl peberfrugterne, halver, fjern kernerne og skær dem i store tern. Svits løgene, gulerødder og peberfrugter ved lav varme. Tilsæt dåsetomaterne, og lad det simre sammen i 10 min. Tilsæt kyllingen og det marinade, der måtte gemme sig i posen. Lad det koge ca. 15 min, til kylligen er næsten nok. Imens kylligen koger, skylles broccoli og blomkål. Del dem i små buketter. Stokken fra broccolien skæres i tynde skiver. Tilsæt soyafløde. Tilsæt broccoliskiverne og vend rundt. Tilsæt broccoli og blomkål, og vend rundt. Efter ca. 1 min er broccoli og blomkålen færdige. De skal stadig have bid.

Tips

Spar tid i ulvetimen og klargør grøntsagerne aftenen før. Lad løgene få en tætsluttende boks for sig selv.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk