Barbeque-kalkun
 

Barbeque-kalkun

Barbeque-marinaden giver et godt modspil til kalkunens lyse kød og milde smag. Kalkunkød indeholder meget lidt fedt og det kan derfor nemt blive tørt ved tilberedning. Det er dog ikke tilfældet i denne opskrift.

Fakta om retten
Antal:
4-6 pers.
Tilberedning :
1t 20min
Arbejdstid:
20 min.
Pris:
Ca. 60 kr.
Energi i retten:
1458 kcal.
Sæson:
Jan-dec.
Fryseegnet:
Ja.
 
Ingredienser:
  • 900 g kalkunbryst
  • 0.5 dl soya
  • 3 spsk olie
  • 4 spsk tomatpure
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • Vand
  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
Trin 1: Mariner kalkunen

Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Fjern evt. sener, hinder og andet fra kalkunen. Læg kalkunen i en fryse- og/eller kogepose og hæld marinaden ned i posen. Sørg for at marinaden fordeler sig omkring kalkunen. Sæt kalkunen i køleskabet i mindst 30 minutter. Man kan også marinere kalkunen aftenen før eller om morgenen.

Trin 2: Grydesteg kalkunen

Tag kalkunen op af posen og gem marinaden. Brun kalkunen af i en gryde. Tilsæt vand til ca. halvdelen af kalkunen er under vand. Tilsæt marinaden. Kalkunen koges i 45 min. Lad kalkunen hvile i gryden i ca. 15 min.

Trin 3: Barbeque-sovs

Udnyt skyen fra gryden til at lave en barbequesovs: Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemelet og pisk. Pas på at det ikke brænder på. Tilsæt væsken, som kalknen blev stegt i. Smag til med salt og peber.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk