Banankage
 

Banankage

Fantastisk nem og luftig banankage med aromatiske krydderier, der giver kagen karakter. Varier kagen med forskelligt pynt, men husk at det "koster" i energiregnskabet: Den viste energi er for kage uden pynt.

Fakta om retten
Antal:
30 stk
Tilberedning :
1 time
Arbejdstid:
40 min
Pris:
40 kr.
Energi i retten:
3562 kcal.
Udstyr:
Elpsiker
Sæson:
Jan-dec
Fryseegnet:
Ikke afprøvet
Tilbehør:

En god kop kaffe

 
Ingredienser:
  • 125 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk muskat
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 250 g mel
  • 5 modne bananer
  • Forslag til pynt
  • Kakaoglasur
  • Bananer i skiver
  • Sne af flormelis

 

 

Trin 1: Banankagedej

Pisk smør og sukker. Hvis smørret er for hårdt, kan det blødgøres ved at give det 30s i mikrobølgeovnen ved halv effekt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk igen. Bland kanel, nelliker, muskat, vanillesukker, bagepulver og mel i en skål. Vend melblandingen og æggemassen sammen. Mos en banan af gangen med en gaffel og vend den i dejen.  Beklæd en bradepande (26x39)  med bagepapir, hæld dejen i og bag i ca. 40min ved 200°.

Trin 2: Pynt

Når kagen er kølet af, kan du pynte den med glasur, bananer i skiver eller et fint lag sukkersne.

Kakaoglasur: Bland 200 g flormelis og 2-3 spsk kakao. Tilsæt varmt vand lidt af gangen og rør rundt til glasuren er ensartet og blank. Fordel hurtigt glasuren over hele kagen.

Sukkersne: Hold sigten over kagen, og hæld flormelis i sigten. Drys nu forsigtigt sne over hele kagen. Overskydende flormelis kan hælde tilbage i pakken.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk