Bagt æblekage
 

Bagt æblekage med havregrynslåg

Ren guf på en kold dag. Sæt den i ovnen og gå en tur imens.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
60 min.
Arbejdstid:
15 min.
Pris:
18 kr.
Energi i retten:
1875 kcal.
Udstyr:
Grøntsagsskræller, urtekniv, ovnfast fad
Sæson:
Jan-dec.
 
Ingredienser:
  • 6 æbler (ca. 1 kg)
  • 50 g havregryn
  • 100 g brun farin
  • 100 g smør
  • Evt. 2 tsk sukker
  • Evt. 50 g hakkede nødder
  • Evt. 1 dl. rosiner
Trin 1: Klargør æblerne

Skræl æblerne, fjern kernehusene, skær dem i både og fordel dem i et ovnfast fad sammen med evt. rosiner. Æblekagen falder godt sammen, så vær ikke bange for at fylde fadet godt op. Hvis æblerne er syrlige, drysses der sukker over.

Trin 2: Lav låget

Rør havregryn, farin og evt. hakkede nødder sammen i en skål og fordel massen over æblerne som et låg. Skær smørret i tynde skiver og fordel skiverne ovenpå låget. Bages ved 170° i 45 min.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

5 stjerner på 1 anmeldelse

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk