Æggekage med grønt
 

Æggekage med grønt

Æggekage er en nem, hurtig og klassisk frokostanretning, men den kan også bruges som hovedret. Grøntsagerne i æggekagen får den til at fylde godt i maven, og der kan bruges mange andre grøntsager i æggekagen, hvilket gør den ideel til et måltid efter princippet om at tømme køleskabet.

Fakta om retten
Antal:
4 pers.
Tilberedning :
20 min
Arbejdstid:
20 min.
Pris:
Ca. 20 kr.
Energi i retten:
776 kcal.
Udstyr:
(Sauter)pande m. låg eller lignende, skærebræt, god kokkekniv
Sæson:
Jan-dec.
 
Ingredienser:
  • 5 æg
  • 1 løg
  • 2 kartofler (gerne kogte)
  • 100 g broccoli
  • ½ peberfrugt
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber
  • Evt. purløg
  • Evt. 1 tomat
Trin 1: Klargør grøntsagerne

Pil og hak løget. Fjern eventuel skræl fra kartoflerne. Hvis kartoflerne ikke er kogte, skæres de i forholdsvis tynde stykker, så de ikke skal have så lang tid på panden. Hvis de er kogte, kan de skæres i større stykker. Skyl peberfrugten og skær den i tern. Del broccolien i små buketter. Stokken kan skæres i små tern. Pisk æggene i en skål for sig selv.

Trin 2: På panden

Svits løget i olien på panden og tilsæt kartofler. Når kartoflerne er møre (gennemvarmede, hvis du bruger kogte kartofler), svits broccoli og peberfrugt med. Drys med salt og peber. Fordel grøntsagerne jævnt på panden og hæld de piskede æg over. Læg låg på panden og skru ned. Æggekagen er færdig efter ca. 10 min. Drys med purløg, pynt med tomat i skiver og server på rugbrød.

  • Skriv en kommentar

Har du prøvet denne opskrift? så er du meget velkommen til at vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner

  • Sunddag.dk
{$post/@nodeName}

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk