20. juli 2013
Omeletter
Morgenmad, frokost eller aftensmad. Omeletten dækker med sin overflod af variationsmuligheder alle dagens måltider. Den angivne energi er kun for æggemassen.
Morgenmad, frokost eller aftensmad. Omeletten dækker med sin overflod af variationsmuligheder alle dagens måltider. Den angivne energi er kun for æggemassen.
Min fiskehandler kalder udskæringen butterfly. Jeg synes, det ligner en fisk udskåret som fisk. Ikke alene er udskæringen enormt dekorativ, laksen bliver også nok over det hele samtidig.
Chicken tikka masala er en cremet, krydret og orangefarvet kyllingeret. Når jeg nu er i gang, laver jeg en stor portion. Vi spiser ikke det hele på en gang, men det betyder, at jeg ikke skal i køkkenet dagen efter. Broccolien kan godt blive lid...
En cremet og kraftig risotto, der passer fint til kalvekød og oksekød sammen med en let salat. Jeg gemte bouillonen fra en grydesteg og brugte den, men købebouillon (terning, pulver eller flydende) kan også bruges. Prøv at bruge smørstegte aspa...
Mmm.... pandekager. Pandekager vil altid have en stor plads i Sunddags køkken. De laves ofte, i alle afskygninger og til alle typer af måltider. At lave pandekager kan være en lang proces, men jeg kan anbefale at tage læsestof med, så man ...
Nemme, saftige hakkebøffer hele året rundt med et ekstra pift fra grillen. Med få basisingredienser kan klassiske hakkedrenge friskes op til velsmagende bøffer. Hvis du skal grille til en stor fest, er det en fordel at udelade æggene, hvis genn...
Chili con carne findes i mange udgaver og smagsstyrker. Denne udgave er en mild, simpel, nem og sund basis chili con carne lavet med en enkelt af supermarkedernes sædvanlige chilier, men det er jo op til kokken at smage til.
Kartoffelsalat er en dansk klassiker, der hører foråret, sommeren og grillaftenerne til. Denne udgave er proppet med forårsgrøntsager som radisser, forårsløg og nye kartofler - gerne de danske, der fås fra midten af maj. Forårsløgenes stærke sm...
Udnyt supermarkedernes mængderabat og steg hele pakken med kyllingebryster på en gang også selvom du ikke skal bruge det hele lige nu. Gem stykkerne i fryseren til pålæg, frokostsalat eller aftensmad på de travle dage.
Alle danskere har et ganske særligt forhold til frikadeller, og der er ofte kun en slags af en bestemt kok, der duer. Når det så er sagt, så nyder jeg, at der er så mange muligheder for at variere frikadellen. Her har du for eksempel en bi...
Sunddag leverer sunde og gode opskrifter på retter, der er relativt lette at tilberede også for nybegynderen i et køkken. Vi har et særligt stort fokus på at bruge årstidens råvarer, der gør at prisen på vores retter kan holdes på et lavt niveau året rundt. Det gør også, at kosten bliver mere alsidigt og at man ikke kører fast i de samme rutiner, når man følger og bruger årstidens råvarer. I Danmark er vi så heldige at vi har 4 skiftende årstider og det skal udnytte og sætte pris på.
Sunddag.dk bliver løbende opdateret med nye spændende madopskrifter fra vores eget køkken. Opskrifterne bliver kun lagt på denne side, hvis vi selv kan lide dem og finder dem anvendelige for andre at prøve. Det er således udelukkende et udtryk for vores egne favoritter, men vi har en bred smag, så mon ikke der er lidt for alle på vores opskriftsside.
Du er meget velkommen til at sende madredaktøren en mail, hvis du har en rigtig god opskrift som du mener vi bør prøve og evt. lægge på denne hjemmeside. Du skal selvfølgelig have ophavsretten til opskriften og ikke blot have kopieret den fra et ugeblad eller lignende, for ellers kan vi ikke udgive den.