Kategori: Brød

Græskarboller med squash

06. september 2013

Græskarboller med squash

Lette, luftige, grove græskarboller med masser af saft og kraft fra surdejen, æltningen og den lange hævetid. Hvis du er i tidsnød, kan du erstatte surdejen med ca. 2 dl surmælksprodukt (A38, ymer eller lignende) og evt. give kernerne et ...

Læs mere

Knækbrød med rugmel og kerner

14. juli 2013

Knækbrød med rugmel og kerner

Jeg er fuldstændig bidt af dette hjemmelavede knækbrød. Vi har altid et henkogningsglas (2l) med knækbrød stående - så længe den varer. Den bitre rug kombineret med de knassende kerner, den let salte smag og de karseagtige nigellafrø. Mmm... pe...

Læs mere

Grove gulerodsboller

16. juni 2013

Grove gulerodsboller

Her en opskrift på grove gulerodsboller med havreklid, så mæthedsfornemmelsen er helt i top. Et perfekt alternativ til de helt hvide kardemommeboller, der ofte bruges som fødselsdagsboller. Brug bollerne som mellemmåltid, som sandw...

Læs mere

Softkernerugbørd

17. februar 2013

Softkernerugbørd

Sundt, nemt og saftigt rugbrød med masser af bløde kerner. Hvis du pakker rugbrødet ind i et viskestykke, inden du lægger det i en plastiskpose, holder brødet sig frisk i en uge. Maltmelet giver både smag og farve, men det kan udelades, hvis du...

Læs mere

Trekornsbrød

22. juli 2011

Trekornsbrød

Så længe jeg kan huske, har trekornsbrød været mit yndlingsbrød: Et luftigt brød fyldt med kerner, der knaser og skaber en god mæthedsfornemmelse i maven. Opskriften her løber over flere dage, men hvis du er i tidsnød, kan du erstatte surd...

Læs mere

Gulerodsrugbrød med øl

16. januar 2011

Gulerodsrugbrød med øl

Et fantastisk kernerugbrød med en let aroma efter øllen. Det er tidskrævende at bage rugbrød, men arbejdsindsatsen er minmal, da størstedelen af tiden er hævning, bagning eller afkøling af brødet. Rugbrød kan fryses, så bag gerne flere på ...

Læs mere

Græskarrugbrød

29. november 2010

Græskarrugbrød

Dette rugbrød med hørfrø, solsikkekerner, rugkerner og græskarkerner er en af sunddags absolutte favoritter. Rugbrødet kan fryses, så bag gerne flere på en gang.

Læs mere

Tranebærboller

03. oktober 2010

Tranebærboller

Hvis man er lige så lidt fan af hvide boller som forfatteren, men har en fødselsdagsfest lige om hjørnet, er her en rigtig god løsning. Bollerne er næsten hvide; solsikkekernerne giver en knasende fornemmelse, og tranebærene bidrager med e...

Læs mere

Grovflütes

03. oktober 2010

Grovflütes

Det er altid dejlig at have hjemmebagte flütes i fryseren. Brug dem til madpakken som sandwich med f.eks. salat og laks, eller server dem til en klar suppe.

Læs mere

Sunddag leverer sunde og gode opskrifter på retter, der er relativt lette at tilberede også for nybegynderen i et køkken. Vi har et særligt stort fokus på at bruge årstidens råvarer, der gør at prisen på vores retter kan holdes på et lavt niveau året rundt.  Det gør også, at kosten bliver mere alsidigt og at man ikke kører fast i de samme rutiner, når man følger og bruger årstidens råvarer.  I Danmark er vi så heldige at vi har 4 skiftende årstider og det skal udnytte og sætte pris på.

Sunddag.dk bliver løbende opdateret med nye spændende madopskrifter fra vores eget køkken. Opskrifterne bliver kun lagt på denne side, hvis vi selv kan lide dem og finder dem anvendelige for andre at prøve. Det er således udelukkende et udtryk for vores egne favoritter, men vi har en bred smag, så mon ikke der er lidt for alle på vores opskriftsside.

Du er meget velkommen til at sende madredaktøren en mail, hvis du har en rigtig god opskrift som du mener vi bør prøve og evt. lægge på denne hjemmeside.  Du skal selvfølgelig have ophavsretten til opskriften og ikke blot have kopieret den fra et ugeblad eller lignende, for ellers kan vi ikke udgive den.

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk