22. maj 2013 af Søren

Optænding af weber grill

Mange af vores opskrifter på sunddag gør brug af grill. Vi griller generelt så ofte vi kan komme afsted med det, men hvordan er det nu lige man bedst får startet grillen - det er der tit folk der spørger mig om. 

Det handler alt sammen om at have det rigtige udstyr - gør det ikke altid det !

Jeg bruger følgende udstyr til en succesfuld grill tænding. 
  • Kul grill - jeg bruger en Weber 57''
  • Grill starter
  • Head beads grill briketter
  • Head beads CO2 neutrale tændbrikker

Jeg bruger Head Beads grill briketter af flere grunde, men det vigtigste er at man nemt kan genbruge briketterne fra gang til gang uden at de smuldrer. De holder samtidig en konstant temperatur i op til 4 timer, hvilket jo er rigtigt rart når man f.eks. griller en stor steg, der skal have 1 - 1,5 time, så er det rart at kullene ikke taber temperatur undervejs.

Head Beads kul tager dog lidt længere tid at få gang i. Under optændingen lugter de dog ikke så meget - og det tror jeg naboerne sætter meget pris på. 

Min fremgangsmåde til at starte grillen

Jeg starter altid med at genbruge de gamle kul der ligger tilbage i grillen. Jeg børster lige det værste støv af. Jeg hælder dem over i min grill starter og påfylder herefer nye briketter til toppen af røret. Jeg har altid mine kul til at stå indefor, så de ikke trækker fugt - det er sværre at antænde kolde og klamme kul + at det afgiver mere røg.

Jeg bruger 4 stk. Head Beads CO2 neutrale tændbrikker som jeg antænder i bunden af grillen og herefter stiller jeg grill starten ovenpå. Nu går der som regel 50-60 min. før kullene er hvide i toppen. Det kommer meget an på vejret. Er det koldt og blæsene kan det godt tage længere tid. 

Når kullene er klar lægger jeg dem i mine kulbakker og anbringer dem i grillen efter den grill metode jeg vil anvende. Herefter lægger jeg låg på grillen og varmer den op i 10 min. før jeg går igang med tilberedning af maden.

Se det er jo ikke svært.

Så lad da vær !

Men lad nu være med at bruge tændvæsker til at få gang i grillen. For det første stinker det forfærdeligt og det er til stor gene for dine naboer + at smagen sætter sig i maden.

Skriv en kommentar

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk