27. december 2012

Ingredienser til juice og smoothies

En regel for ingredienser til smoothies og juice må være: Hvis din blender eller saftcentrifuge kan pulverisere det, så kan det komme i. Kunsten er at få slutproduktet til at smage godt (se Smoothies og juice - tips og tricks) og se appetitligt ud.

Herunder har jeg samlet en pickliste over, hvad man kan komme i en smoothie, og så er det jo ellers bare om at komme i gang i bedste "match and mix" stil. Som udgangspunkt vil jeg anbefale en begrænsning på 4-5 ingredienser. Mængdemæssigt så gå efter en håndfuld pr. ingrediens, 1-2 spsk olie, ½-1 tsk krydderi og væske. til man synes det passer. Put altid væske (ca. 3 dl.) i blenderen først. Det kræver øvelse at blende med meget lidt væske uden at smadre blenderen.

Frugt
  • Appelsiner
  • Ananas
  • Avocado
  • Bananer
  • Blåbær
  • Brombær (obs: mange kerner)
  • Citron
  • Dadler
  • Figner
  • Gojibær
  • Hindbær
  • Jordbær
  • Lime
  • Pærer
  • Mango
  • Ribs
  • Skovbær
  • Solbær
  • Æbler
Grøntsager
  • Agurk
  • Broccoli (buketter som stok)
  • Blomkål
  • Bladselleri
  • Fennikel
  • Grønkål
  • Grønne bønner (forkogte)
  • Gulerødder
  • Pastinak
  • Peberfrugter
  • Persillerod
  • Rødbede
  • Spinat (frossen som frisk)
  • Squash
  • Tomater
  • Ærter
Særlige smagsgivere
  • Anis
  • Chili
  • Citronmelisse
  • Ingefær (frisk som stødt)
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Lakridspulver
  • Mynte
  • Persille
  • Raw cacao
Tørstof
  • Havregryn
  • Mandler
  • Nødder
  • Proteinpulver
Væske
  • Hørfrøolie
  • Juice
  • Komælk
  • Mandelmælk
  • Kokosolie  
  • Olivenolie
  • Rismælk
  • Sesamolie  
  • Soyamælk
  • Surmælksprodukter
  • Vand

Skriv en kommentar

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk