Wheatgrass

Wheatgrass - hvedegræs

Jeg havde læst en del om dette nye fænomen, inden vi tog på ferie i USA: Wheatgrass - udråbt til superfood på grund af sit tårnhøje indhold af klorofyl, vitaminer og mineraler. Så da vi passerede en juicebar i Chicago med wheatgrass shots på menuen, skulle det prøves. Juicen duftede stærkt af nyslået græsplæne, hvilket egentlig ikke var nogen overraskelse. Farven var flot grøn, selvom billedet ikke helt yder den retfærdighed. Wheatgrass shot'et smagte rimelig neutralt, lidt bitter, men på ingen måde grim. Desværre for producenterne ikke en smag, der sætter sig i min hukommelse, så jeg investerer næppe i et shot wheatgrass igen. Men det var sjovt at prøvedrikke.

Superfood eller supermad er for øvrigt et lidt mystisk begreb, der synes at være opfundet udelukkende med henblik på markedsføring. Begrebet synes blot at dække over fødevarer med et højt næringsindhold i en ellere anden henseende - som oftest frugt og grøntsager. Navnet "superfood" må jeg dog indrømme, hjælper en del på appetitten, når det kommer til at få den daglige ration frugt og grønt indenbords.

Wheatgrass 2

Skriv en kommentar

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk