15. januar 2011

Body Mass Index

Med et Body Mass Index på ca. 24 er jeg ifølge denne meget udbredte målestok normalvægtig. Hvis jeg smider fem kilo, er jeg stadig normalvægtig. Så et vægttab på 5kg er altså realistisk mål, hvilket er nyttig viden at have i baghovedet, når motivationen svigter. Du kan beregne dit Body Mass Index her på siden: Klik her.

Body Mass Indexet fortæller kun, om du har en sund vægt i forhold til din højde, men det er altid en god ide at have andre måder at måle fremgangen på f.eks. ved at tage et målebånd og nedskrive målene for bryst, talje, hofte, arme og ben. Hvis vægttabet skulle gå i stå, så husk på, at 1 kg muskler fylder mindre end 1 kg kropsfedt. Så tjek om der er fremgang ved at tage disse mål igen.

Skriv en kommentar

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk