03. december 2010

Hurtigt! En gryde kogende vand

I en travl hverdag kan aftensmaden ikke komme hurtigt nok på bordet. Ofte involverer madlavningen en gryde kogende vand, og tiden fra man sætter vandet over til det begynder at koge kan føles som en evighed. Den mest effektive komfurtype - til at få vand op at koge rent tidsmæssigt - er induktion (ca. 5min). Men hvis man ikke har et induktionskomfur, er her et trick, der giver en gryde kogende vand mindst lige så hurtigt:

Fyld en elkedel med vand og hæld ca. 0,5 cm vand i bunden af en gryde. Sæt gryden på komfuret og læg låg på. Tænd for begge dele samtidig. Vandet i gryden kommer hurtigt op at koge og dampen varmer gryden op. Når det kogende vand fra elkedlen hældes i gryden, fortsætter vandet med at koge.

Skriv en kommentar

Grønnegade 93, 1. sal
8000 Århus C

Tlf. (+45) 7023 6635
Mail: info at sunddag dot dk